Anne Çocuk İlişkisi Nasıl Güçlenir?

Anne Çocuk İlişkisi Nasıl Güçlenir?

Sağlam bir ilişki için, anne ve çocuğun psikolojik bağı oldukça önemlidir. Bebeklerin ilk bağlandığı,

güvendiği ve her zaman yanında olmasını istediği kişi annesidir. Anne bebek  ilişkisinde, çocukların kişisel gelişiminde, annenin aldığı rol çok önemlidir. Bir bebeğin doğduğu andan itibaren ilk gözlemleyip, onun izinden gitmeye çalıştığı kişi annedir. Anne bir çocuğun yaşam kaynağının vazgeçilmez bir parçasıdır.

Annesiz büyüyen bir çocukla, anne ile büyüyen çocukların kişisel gelişimlerinde çok büyük fark vardır. Annesiz büyüyen bir çocukta özgüven eksikliği, oldukça fazla görülür. Her yerde eksik davranışlar sergiler, hayatla olan mücadelelerine akranlarından bir adım geride başlar. Psikolojik çöküntüler yaşayarak hayatı sorgular. Eğer bu mücadelede kazanan çocuk olursa, yaşamına diğer çocuklar gibi devam eder. Hayatın ona verdiği bu eksikliği,

tek başına tamamlayabilen çocuklar vardır.
Bir de bunun tam tersi olan çocuklar vardır. Annenin eksik yanlarını tamamlayamamış, hayatla olan mücadelesini kaybetmiş, yaşamanın ve yaratılışının amacını unutmuş çocuklar da bulunmaktadır. Anneleri yanında olan çocuklar çok şanslıdır. Onları koruyup kollayan ebeveynleri vardır. Onların her türlü ihtiyaçlarını karşılayan, hayata hazırlanmalarında yardımcı olan anne ve babaları vardır.
Doğru ebeveynlerle yetişen çocukların, kişisel gelişimi tamamlanmış olur. Akranlarından oldukça farklı tavırlar sergilerler. Ne istediklerini bilir, amaçlarına ulaşmak için planlı ve düzenli çalışmaya başlarlar.
Bir çocuğun ilk eğitimi ailesinde başlar. Aile eğitimi, çocuğun kişisel gelişimi için oldukça önemlidir.

Bir çocuğun hayatında ki en önemli eğitim kurumu ailesidir. Orada öğreneceği saygıyı, sevgiyi, ahlak değerlerini, hayatta ki kişisel gelişimini desteklemek için kullanır. Ve hayatın ona verdiği yönle, kendine özgü kişisel gelişimi ile yolunda ilerlemeye başlar. Ailesinden aldığı ilk eğitim, onun hayata attığı ilk adımla başlar ve sonsuza kadar ona eşlik eder.
Bilinçli anne ve babaların çocukları, bilinçsiz anne ve babaların çocuklarından oldukça farklıdır.

Toplum içinde bu fark, diğer bireyler tarafından hemen fark edilir. Her bireyin kişilik karakteri birbirinden farklıdır. Bu farklılıkların olumlu ya da olumsuz yönlerinin başlangıcı, anne ve babanın verdiği eğitim ile başlar.
Ebeveynlerde kendilerini geliştirmek için çaba sarf etmelidirler. Kendilerini geliştirememiş bir ebeveynlerin, çocuklarına da pek bir faydaları olmaz. Eğitim, doğduğun andan itibaren başlayıp, sonsuza kadar devam eden bir kavramdır. Her bireyin her yaşta eğitime, kendisini geliştirmesine ihtiyacı vardır. Kendisini geliştirmiş her bireyin, topluma ve dünyaya büyük katkısı bulunmaktadır. Geleceğimiz için, özgüvenleri gelişmiş, kişisel gelişimleri tamamlanmış çocuklar yetiştirmeye, özen göstermeliyiz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir